Ajankohtaista koronasta

Päivitetty 9.6.2022

Työnantajalle

Työnantajalla on oikeus hakea koronaviruksen aiheuttamista sairauspoissaoloista korvauksia Kelalta (tartuntatautipäiväraha). Korvauksia voi saada 5 kalenteripäivältä, testituloksen vastauspäivä on päivä 0.

Tartuntatautipäivärahaan vaikuttava väliaikainen lakimuutos on hyväksytty eli tartuntatautipäivärahan saaminen ei enää edellytä tartuntataudeista vastaavan lääkärin tekemää päätöstä.

Kela-korvausta varten tarvitaan kuitenkin todistus luotettavasti todetusta koronavirustartunnasta. Tartunnan luotettava toteaminen tarkoittaa laboratoriovarmennettua koronatestiä eli PCR- tai antigeenitestiä.

Koronavirustestausta on saatavilla Työplussan Kokkolan toimipisteessä (Mariankatu 26) arkiaamuisin. Työnantajan on tehtävä työterveyden kanssa koronatestauksesta kirjallinen sopimus, jotta yrityksen työntekijät voivat käydä testissä.

Sopimuksen tekemiseksi alla oleva liite on lähetettävä allekirjoitettuna toimialueenne yksikönpäällikölle:

  • Kokkola ja Port Tower: Johanna Kronqvist, johanna.kronqvist(at)tyoplus.fi
  • Pietarsaari ja Uusikaarlepyy: Hanna Ojanperä, hanna.ojanpera(at)tyoplus.fi
  • KannusTunkkariToholampiKruunupyy ja Teerijärvi: Sirpa Peltola, sirpa.peltola(at)tyoplus.fi

Jos työntekijä hakeutuu koronatestiin Työplussaan, on hänen varattava soittopyyntö hoitajalle verkkoajanvarauksemme kautta.

Koronaviruksen antigeenitestin (pikatesti) hinta on 98 e/hlö. Koronaviruksen PCR-testin hinta on 190 e/hlö. Tulos antigeenitestistä tulee noin 30 minuutin sisällä, ja vastaus siirtyy heti Omakantaan.

Koronatestiin voi hakeutua myös yksityisasiakkaana esim. lomamatkaa varten, jolloin testin hintaan lisätään toimistomaksu 18 e.

Työntekijälle

Jos sinulla on hengitystieinfektion oireita, kuten kuumetta, nuhaa tai yskää, koronaviruksen kotitestausta suositellaan ensisijaisena menetelmänä tartunnan selvittämiseen. Kotitesti suositellaan toistamaan uudestaan muutaman päivän kuluttua, jos hengitystieinfektion oireet jatkuvat.

Jos koronatesti on positiivinen, on jäätävä kotieristykseen. Kotona sairastavan eristysaika on 5 vuorokautta näytteenottopäivämäärästä laskien rokotesuojasta riippumatta. Näytteenottopäivä on 0‑päivä. Kotieristyksen aikana on vältettävä kaikkia kodin ulkopuolisia kontakteja.

Kotitestin perusteella työterveys voi kirjoittaa 5 vuorokauden sairauslomatodistuksen. Jos kuitenkin tarvitset A‑todistuksen tartuntatautipäivärahaa varten työnantajalle, on positiivinen kotitestitulos varmennettava terveydenhuollossa.

Koronavirustestausta on saatavilla myös Työplussan Kokkolan toimipisteessä (Mariankatu 26) arkiaamuisin. Aika koronatestiin varataan verkkoajanvarauksemme kautta; varaa soittopyyntö hoitajalle hoidontarpeen arviota ja testiaikaa varten.

Varmista työnantajaltasi, voitko käydä koronatestissä työterveyshuollossa.

Koronatestiin voi hakeutua myös yksityisasiakkaana esim. lomamatkaa varten, lue lisää täältä.

Jos oireesi vaativat lääkärin tai hoitajan vastaanottoa, varaa ensiksi soittopyyntö hoitajalle verkkoajanvarauksemme kautta hoidontarpeen arviota varten.

© Työplus Yhtiöt Oy

Saavutettavuusseloste

Tietosuojaseloste