Ajankohtaista koronaviruksesta

Päivitetty 4.5.2020

Meille on edelleen turvallista tulla myös fyysisille vastaanottokäynneille. Toteutamme hengitystieinfektio-oireisten potilaiden hoidon erityisjärjestelyin turvataksemme muiden asiakkaidemme terveyden, myös siivousta on tehostettu entisestään.

Älä unohda muiden sairauksiesi hoitoa koronan aikana

Koronavirusepidemian aikana on erityisen tärkeää huolehtia, että muut perussairaudet ovat hyvässä hoitotasapainossa. Esimerkiksi diabeteksen, astman, verenpainetaudin tai sydänsairauksien seurantakäyntejä ja tutkimuksia ei kannata keskeyttää tai lykätä.

Pyrimme hoitamaan potilaat etänä mahdollisimman pitkälle, ja vastaanotolle kutsutaan vain hoidon tarpeen arvion kautta. Jos sinulla on flunssaoireita, ajanvarauksen yhteydessä sinua ohjeistetaan kuinka tulet vastaanotolle.

Yleisesti paras tapa suojautua miltä tahansa hengitystieinfektiolta on noudattaa hyvää käsihygieniaa. Sairaana on syytä jäädä kotiin.

Koronavirusinfektio on mahdollinen, mikäli sinulla on akuutin hengitystieinfektion oireita, kuten kuume, yskä, hengenahdistus, väsymys, lihaskivut, nuha, pahoinvointi, ripuli tai olet ollut lähikontaktissa laboratoriovarmistetun COVID-19-tapauksen kanssa 14 vuorokauden sisällä ennen oireiden alkua.

Jos sinulla on flunssan oireita, ota aina ensin yhteys puhelimitse joko varaamalla soittoaika terveydenhoitajalle täällä tai ajanvarauksen numerosta 06 828 7360

Koronavirustestiin pääsee nyt myös Työplussassa, lue lisää täältä.

Soite on avannut koronavirusneuvontapuhelimen, jonka puhelinnumero on 06 828 7499. Numerosta vastataan joka päivä klo 8-20. Soite on avannut myös koronasivuston, katso lisää täältä.

Pietarsaari, Luoto ja Pedersöre puhelinneuvonta puh. 06 786 1333 (vuorokauden ympäri)

Uusikaarlepyy, Jepua ja Munsala puhelinneuvonta puh. 06 786 2701 (vuorokauden ympäri)


>> Lisätietoja koronasta saa THL:n sivuilta, katso täältä

>> Katso lisää Työterveyslaitoksen sivuilta Toimintaohje työterveyshuolloille koronavirusepidemian aikana

© Työplus Yhtiöt Oy

Saavutettavuusseloste

Tietosuojaseloste