Koronavirustestiin nyt myös Työplussassa

Työplus Kokkolan toimipisteessä tehdään koronavirustestejä lääketieteellisen arvion perusteella eli testiin tarvitaan lääkärin lähete.

Lähetteen testaukseen voi saada, jos on koronavirustautiin sopivia infektio-oireita (esim. kuume, yskä, hengenahdistus, väsymys, lihaskivut, nuha, pahoinvointi, ripuli) tai jos lääkärin arvion perusteella on aihetta epäillä koronavirustartuntaa.

Koronatestauksia tehdään Työplus Kokkolan toimipisteessä koko kesän ajan.

Koronavirustestin hinta on 190 euroa, joka sisältää laboratoriotutkimuksen ja näytteenoton. Tutkimuksen lähete ja jatkotoimenpiteet laskutetaan normaalin hinnastomme mukaisesti. Tutkimus on Kela-korvattavaa toimintaa; Kela-korvauksen jälkeen hinta on 106,80 euroa työterveyshuoltoasiakkaillemme ja 134 euroa yksityisasiakkaillemme.


Asiakasyritystemme Kela-korvauksen edellytyksenä on, että koronavirustestauksesta on tehty kirjallinen sopimus, joka lisätään liitteenä työterveyshuoltosopimukseen. Jos haluatte, että työntekijänne testataan Työplussan toimesta, lähettäkää alla oleva allekirjoitettuna toimialuettanne hoitavalle palvelupäälliköllemme:


Toimi näin, jos epäilet koronavirustartuntaa

Ota aina ensin yhteys puhelimitse joko varaamalla soittoaika terveydenhoitajalle verkkoajanvarauksessamme tai soita ajanvaraukseemme 06 828 7360.

Lähete laaditaan THL:n kriteerien perusteella. Käytännössä näyte voidaan ottaa kaikilta, joilla on koronavirusinfektioon sopivia oireita tai joilla on lääkärin arvion perusteella aihetta epäillä koronavirustartuntaa. Jos näytteenottokriteerit täyttyvät kohdallasi, sinulle varataan aika näytteenottoon ja saat saapumisohjeet.

Tällä hetkellä koronavirusnäytteitä otetaan Kokkolan toimipisteessä ma, ti ja to klo 8-9. Noudatathan testauspaikalla turvaväliä ja mahdollisia muita ohjeita, joita sinulle annetaan.

Testitulos valmistuu 2 arkipäivän sisällä, testin valmistumisen ajan sinun tulee pysyä karanteeninomaisissa olosuhteissa kotona.

Terveydenhuollon ammattilaisemme soittaa sinulle aina vastauksista. Jos tuloksesi on positiivinen, hän käy kanssasi läpi ohjeet hoidosta ja kotikaranteenista sekä varmistaa tietosi tartunta- ja altistusketjuista, jotta ne voidaan antaa kotikuntasi infektiolääkärille kannanottoa ja päätöksiä varten.

© Työplus Yhtiöt Oy

Saavutettavuusseloste

Tietosuojaseloste