Aktuellt om coronaviruset

Har uppdaterats 4.5.2020

Det är fortfarande tryggt att komma till våra fysiska mottagningar på Työplus. För att trygga våra övriga kunders hälsa har vi vidtagit särskilda säkerhetsarrangemang i vården av patienter med symptom på luftvägsinfektion. Även städningen har intensifierats.

Glöm inte att sköta om dina övriga sjukdomar under coronavirusepidemin

Under coronavirusepidemin är det väldigt viktigt att övriga grundsjukdomar hålls i god balans. Det lönar sig därför inte att avbryta eller skjuta upp uppföljning och undersökningar som berör till exempel diabetes, astma, blodtrycks- och hjärtsjukdom.

Vi strävar efter att vårda våra patienter på distans så långt som möjligt. Till mottagningen kallas bara via bedömning av vårdbehovet. Om du har förkylningssymptom får du i samband med att du bokar tid närmare  anvisningar om hur du ska göra när du kommer till mottagningen.

En god handhygien är det bästa sättet att skydda sig från vilken luftvägsinfektion som helst. Om du är sjuk är det skäl att stanna hemma.

Det är möjligt att du har drabbats av en coronavirusinfektion, om du har symptom på akut luftvägsinfektion, såsom feber, hosta, andnöd, trötthet, muskelsmärta, snuva, illamående, diarré eller om du har varit i närkontakt med en person som testats positivt för COVID-19.

Om du har förkylningssymptom, ta alltid först kontakt per telefon. Reservera telefontid till  hälsovårdare här eller ring till tidsbeställningens tfn 06 828 7361

Coronavirustester görs nu också på Työplus, läs mera här.

Soite har öppnat ett telefonrådgivningsnummer för frågor gällande coronaviruset. Telefonnumret till rådgivningen är 06 828 7499. Telefonrådgivningen är öppen varje dag klockan 8-20. Soite har också öppnat en coronavirushemsida.

Jakobstad, Larsmo och Pedersöre telefonrådgivning tfn 06 786 1333 (dygnet runt)

Nykarleby, Jeppo och Munsala telefonrådgivning tfn 06 786 2701 (dygnet runt)


>> För mera information, se THL:s sidor här.

>> Läs mera på Arbetshälsoinstitutets sidor på nätet Instruktioner för företagshälsovården under coronavirusepidemin

© Työplus Yhtiöt Oy

Tillgänglighetsutlåtande

Dataskyddsbeskrivning