Toimi näin, jos epäilet koronavirustartuntaa

Päivitetty 6.10.2020

Ota aina ensin yhteys puhelimitse joko varaamalla soittoaika terveydenhoitajalle verkkoajanvarauksessamme tai soita ajanvaraukseemme 06 828 7360.

Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa on voimassa laajennettu kasvomaskisuositus. Suosittelemme, että käytät maskia asioidessasi meillä.

Lähete laaditaan THL:n kriteerien perusteella. Käytännössä näyte voidaan ottaa kaikilta, joilla on koronavirusinfektioon sopivia oireita tai joilla on lääkärin arvion perusteella aihetta epäillä koronavirustartuntaa. Jos näytteenottokriteerit täyttyvät kohdallasi, sinulle varataan aika näytteenottoon ja saat saapumisohjeet.

Tällä hetkellä koronavirusnäytteitä otetaan Kokkolan toimipisteessä ma-pe klo 8-9.

Noudatathan testauspaikalla turvaväliä ja mahdollisia muita ohjeita, joita sinulle annetaan.

Tavoitteena on, että testitulos valmistuu 2 arkipäivän sisällä. Testin valmistumisen ajan sinun tulee pysyä karanteeninomaisissa olosuhteissa kotona.

Terveydenhuollon ammattilaisemme soittaa sinulle aina vastauksista. Jos tuloksesi on positiivinen, hän käy kanssasi läpi ohjeet hoidosta ja kotikaranteenista sekä varmistaa tietosi tartunta- ja altistusketjuista, jotta ne voidaan antaa kotikuntasi infektiolääkärille kannanottoa ja päätöksiä varten.

Ajankohtaista tietoa koronaviruksesta saat THL:n sivuilta ja esim. Soiten koronasivustolta.

© Työplus Yhtiöt Oy

Saavutettavuusseloste

Tietosuojaseloste