Referenser

Tillbaka

Ab Ferromek Oy

”Vi vill satsa på personalens välmående och minska på sjuk­ledigheterna.”

Kim Åkerlund, vd på det familjeägda företaget Ab Ferromek Oy, uppskattar den mångsidiga servicen som Työplus erbjuder. Han lyfter speciellt företagshälsovårdens lokala närvaro som en viktig aspekt.

Sedan mitten av 90-talet har Työplus betjänat Ferromeks personal med hälsoundersökningar, arbetsplatsutredningar och läkartjänster. Åkerlund anser att den lokala närvaron är en stor fördel då Ferromeks anställda enkelt kan besöka Työplus enhet i Kronoby.

”Vi vill satsa på personalens välmående och minska på sjukledigheterna. Den lokala närheten och de mångsidiga tjänsterna Työplus erbjuder är en stor fördel för oss, då företagshälsovården ligger bara en kilometer från arbetsplatsen.”

Ferromek grundades 1981 i Kronoby av Bernhard Åkerlund. Sonen Kim har sedan början på 2000-talet jobbat på företaget.  År 2004 blev han delägare, och sedan 2017 har han fungerat som företagets vd.

Idag sysselsätter Ferromek omkring femtio personer och fungerar som en underleverantör inom metallbranschen. Företaget utför ett urval av tjänster inom metallbearbetning där allt från CNC-bearbetning, svetsning, montering, ytbehandling till försäljning av råmaterial ingår.

Kvaliteten har alltid spelat en avgörande roll för Ferromek och därför är det viktigt att deras personal även har tillgång till en företagshälsovård av hög kvalitet.

”Samarbetet med Työplus har fungerat väldigt bra. Samma människor har betjänat oss under flera år, vilket ger oss en personlig service. Dessutom känner de till vårt företag och våra behov.”

Tack vare det långvariga samarbetet med Työplus är det lätt att tillgodose och planera företagshälsovården i enlighet med företagets verksamhet. Det har varit en klar fördel, inte minst när Ferromeks personalstyrka växt.

© 2024 Työplus Yhtiöt Oy Web design: Wikström Media