Referenssit

Takaisin

Sargo Oy Ab

”Huoletonta työterveys­­huoltoa.”

Lapsuusvuodet meren äärellä sytyttivät Sargo Oy Ab:n tuotantojohtaja Petri Wikströmin palon veneisiin ja veneenrakennukseen. Hänellä on sekä hienopuusepän että venerakennusinsinöörin koulutus ja hän on toiminut veneenrakennuksen parissa pian 30 vuotta.

Sargo on toiminut alalla jo vuodesta 1967 ja SARGO-veneet veistetään Pohjanmaan rannikolla. Painopiste on huviveneissä ja ammattiveneissä. Peräänantamattomuus, käytännöllisyys, itsenäisyys ja kekseliäisyys ovat ominaisuuksia, joista Pohjanmaan asukkaat erityisesti tunnetaan. Veneenrakennus ja merenkulku ovat olleet tärkeitä elinkeinoja jo vuosisatoja.

2014 lanseerattiin täysin uusi brändi SARGO. Se on tuotemerkki, joka istuu edeltäjäänsä paremmin kasvaville kansainvälisille markkinoille. Tänä päivänä tuotteista viedään ulkomaille noin 90 prosenttia.

”Yhteistyö Työplussan kanssa käynnistyi reilut 10 vuotta sitten eli vuonna 2012, ja on sittemmin vielä laajentunut. Aloitimme lakisääteisillä palveluilla ja kokonaisuutta on täydennetty vuosien aikana. Työplussan palvelut ovat sijainnillisesti lähellä, minkä ansiosta siellä on helppo ja nopea asioida. Kaikki toimii hyvin ja saumattomasti.”

Sargo Boats Oy tekee Työplussan kanssa yhdessä työterveyshuollon toimintasuunnitelman, yleensä kolmelle vuodelle, jota tarkistetaan aina vuosittain. Työplus muistuttaa eri toimenpiteistä.

”Meillä on hyvät, yhteiset rutiinit ja asiat etenevät yhdessä sovitun vuosikellon mukaisesti”, Wikström jatkaa.

Toimialallamme on erityispiirteitä, jotka huomioidaan toimintasuunnitelmassa ja katsotaan yhdessä, mitä toimenpiteitä ne vaativat. Yrityksessämme käytetään esimerkiksi kemikaaleja, minkä vuoksi työterveyshuoltoon sisältyvät muun muassa altistusmittaukset, joilla seurataan, että määritellyt raja-arvot eivät ylity.

”Työplussan tarjoama työterveyshuolto merkitsee meille huoletonta arkea.”

Wikström kertoo, että Työplus pitää heistä hyvää huolta ja että yhteistyö on toiminut saumattomasti alusta saakka. 70 työntekijän yrityksessä on tarvetta erilaisille terveyspalveluille, ja kaikki etenee sujuvasti vuositason suunnitelman mukaisesti.

Hänen mukaansa aamuvastaanotto on toimiva palvelu, esimerkiksi flunssakausien aikana.

Työterveysyhteistyön tärkeydestä Wikström kertoo: ”Toimiva työterveysyhteistyö on meille tärkeä. Se on huoletonta ja antaa meille mahdollisuuden keskittyä omaan tekemiseemme. Tuki toimii ja voimme varmistua siitä, että henkilöstömme voi hyvin ja että he saavat sovitut työterveyspalvelut.”

© 2024 Työplus Yhtiöt Oy Web design: Wikström Media